Al Quran Pelangi



Lebih seminggu yang lalu, Dian pelangi telah membuat entri mengenai Al-Quran yang di hadiahkan oleh peminat beliau.
Begini lah gambar Al-Quran yang di postnya. Nampaknya Al-Quran ini telah menarik perhatian ramai terutamanya pengikut setia Dian sendiri termasuklah kami sendiri hehe :p Untuk pengetahuan semua, Al-Quran ini dijual di Karita Muslim Square terletak di bandar Yogyakarta. Kebetulan kami ada kenalan di yogyakarta, jadi kami minta jasa baik kenalan tadi untuk melihat sendiri harga dan warna apa yang available. Kata si kenalan, banyak juga pilihan warna seperti oren, biru indigo, dan biru cair. Bukan itu sahaja, malah mereka juga mempunyai Al-Quran pelangi yang bersaiz besar. Warna pilihan juga banyak. Jadi kami terfikir untuk menjadi reseller kepada mereka yang berminat untuk membeli Al-Quran ini di Malaysia. Apa yang bagusnya tentang Al-Quran ini adalah kerana warnanya sangat enak untuk dilihat. Jika kita punya niat untuk memilikinya pasti juga kita ingin selalu membacanya bukan? Alhamdulillah, sesungguhnya ia merupakan suatu perkara yang sangat mulia. Jadi, bagi mereka yang nak order bolehlah email kepada kami di hijablista@gmail.com. Kami akan update warna yang available di Karita Mall tersebut. Sebelum itu, kenalan memberitahu bahawa Al-Quran yang kecil ini berharga 60ribu rupiah, harga kita lebih kurang RM22. Yang sederhana pula berharga 110ribu. Ini cuma harga Al-Quran tidak termasuk harga penghantaran ke Malaysia. Kami akan update harga yang paling berpatutan kepada anda secepat mungkin. Berminat sila email di hijablista@gmail.com supaya senang untuk kami tahu berapa ramai yang berminat. Ma'a Salama!

Gambar di atas adalah contoh warna pilihan yang dikirim oleh kenalan kepada kami.

28 comments :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. saya nk yg warna pink tuu...blh bg saya detail??

    ReplyDelete
  4. nak!! boleh email ke saya?? oktisufiana@gmail.com

    ReplyDelete
  5. sy berminat la. boleh email saya x? hajar.azman@gmail.com

    ReplyDelete
  6. saya sangat berminat..... please reply ASAP......imin_ady@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. assalamu alaikum..
    saya berminat .. pengiriman bisa smpai jakarta?
    bagaimana prosedur pemesanan dan pembayarannya?
    syukron.. :)

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum Hijablista, saya pun berminat dah lama cari. Harap ini penyelesaiannya! :)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum . Saya sangat berminat . Macam mana nak kirimkan duit semua tuh ?

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum,boleh bagi detail tak macamana nk dptkan al-quran ni?means,how to order and harga sekali dgn shipping ke malaysia>

    ReplyDelete
  12. saya berminat~ cm ne nk order ye~ and for the price..how much?

    ReplyDelete
  13. Salam, saya berminat unutk beli. dah lama cari.. boleh emailkan detail kepada misztomato@yahoo.com? thanks

    ReplyDelete
  14. Saya berminat yg warna pink.. email detail pls.. farah_najwa19@hotmail.com

    ReplyDelete
  15. salam saya nak haraga quran pelangi bagi kecil dan sederhana..tq
    ulfaseperi@gmail.com

    ReplyDelete
  16. boleh saya tahu detail pasal al-quran ini ?
    Harap dapat email saya. Terima Kasih.

    cikatiqah2@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. salam..saya berminat dengan quran ni.boleh email saya detail tentang al-quran ini?

    syduckcupid@gmail.com

    ReplyDelete
  18. salam..saya berminat dengan quran ni..blh email saya tntg detail quran ni and also the price??
    thanks a lot..
    aeries31acik@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. boleh emelkan saya cara tempahan dan bayaran?
    diana.kirana2304@gmail.com
    syukran >_<

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum..
    bole saya tahu berapa harga keseluruhan ?
    emel puteraviva@yahoo.com

    harap sangat..mekasih..assalamualaikum.

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum .. tolong email maklumat tentang Al-Quran Pelangi ni
    nadiahanum19@gmail.com :)

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum. tolong email tentang al-quran pelangi ini, asap :) naqibahmalek@gmail.com tq

    ReplyDelete
  23. saya berminat boleh saya tahu berapa rm???

    ReplyDelete

Followers